Friday, July 9, 2010

...apa salah ku...

Arif : ollie...lu online ka?

Ollie : yup..wat'up bro? bukan ko tengah holiday ke ngan bini ko?

Arif : baru jer balik mesia 2 hari lepas...

Ollie : what?? bukan 2 bulan? skit punya planning..habis ko canang satu facebook...aleh2, baru 2 minggu dah balik? napa..ada emergency ke?

Arif : takde la bro...bini aku...tetiba jer..tengah sedap2 holiday...terus ajak aku balik...aku pun tak tahu apa salah aku...

Ollie : hmm...aku kenal ko..memang ko nye salah la bro...

Arif : ala kaymak la lu....aku gak la yg salah...aku berhempas pulas buat bini aku happy tau...berabis duit aku puluh ribu bai

Ollie : hehehe...ala, lu kaya bro...nnti pegi lagi la..aperder halnya

Arif : aku tak kisah pasal duit bro...bini aku ni yg aku tak paham..nasib la aku sayang...

Ollie : lu sayang ke lu takut kat dia...

Arif : woiii...hahaha..mana der aku takut kt dia...dia yang tak takut kt aku...hahaha

Ollie : hahaha...

Arif : tapi kan..tak patut la..aku tengah best2 layan cuti, layan mancing...tetiba ajak aku balik..aku siap dapat member kaki mancing lagi kat sana...

Ollie : oh..ye ke...kat mana ko pegi tu ek?

Arif : macam aku plan la..gi Maldives dulu....pastu baru gerak 2nd destination

Ollie : woaahhh..maldives...mancing best tu bai...

Arif : tu la aku tak paham....bini aku tak penah angin, tak penah marah aku mancing...tiba2 sbb aku mancing dia tak nyempat2 suruh balik dah...hampeh..spoil la bro..

Ollie : ko mancing kat darat kut..tu pasal dia ngamuk..hehehe

Arif : tak la bro...mancing laut le...dia gak yg suruh aku gi carik kaki mancing...

Ollie : dia suruh carik?

Arif : ye la...first day, second day best la lepak santai kt hotel..duk goyang kaki..masuk hari ke 3 - ke 4, aku dah boring, aku duk ngekor dia sana sini, kacau dia..dia pun rimas ngan aku...tu dia suruh aku gi mancing...bagi dia aman nak bersantai lah shopping la manicure pedicure apa kebenda lagi lah...

Ollie : so...

Arif : aku pegi la kt jeti kat area2 situ...aku kenal ngan owner kedai jual alat2 pancing..borak punya borak, dia pun ada bot..aku beli la apa2 yang patut...pastu kitaorang jadi kamceng la...aku cerita la kat bini aku..owner kedai tu..Sam nama dia, dia ada bot n ajak aku mancing...sejak hari tu, mmg aku duk lepak la ngan Sam..mancing dari pagi sampai senja bro...

Ollie : oh..ok..bini lu pun tau la member lu tu..

Arif : tau bro...sam punya bot pun ok...2 enjin tu bro...mmg deep see fishing aku....

Ollie : ko cakap tak kt bini ko bila ko nak pegi, bila balik...ko tu kan mmg kena report duty selalu...hahaha

Arif : hampeh ko..aku bg tau la...everytime aku nak gi mancing ngan sam, dia kata, ok la tu, dah ada kaki mancing...pegi la..dia tak kisah...

Ollie : dia tk kisah...dah tu..pesal la leh dia angin ngn ko ajak balik???

Arif : tu la aku tak tau...aku pun tak tau apa salah aku...maybe la, satu hari tu..aku ngan sam pegi mancing...dari pagi sampai esok pagi subuhnya baru balik....

Ollie : tu la..agaknya tu kut...

Arif : entah la bro...sbb masa aku balik subuh2 tu, dia siap tegur aku elok2..buat air lagi..sempat seround lagi...hahaha...

Ollie : pelik tu bro...

Arif : hmm..tu la..org pompuan..padahal dia suruh aku carik kaki mancing...jgn kacau dia...aku gak yang salah akhirnya...

Ollie : takpe la bro..sabar jer la...plan la holiday atas gunung pulak..takde tempat nak mancing...

Arif : ok la bro....aku gerak dulu..apa2 hal aku call ko nnti k...

Ollie : ok bro....

Arif : ok bro...aku chow....oh..oh...btw...ni pic ikan yg aku dpt....sam tolong pegang..aku snap...aku tunjuk bini aku pic ni...lepas aku tunjuk tu yg tetiba dia naik angin...hmm..entahlah...apa salah aku tah...

2 comments:

jamstrawberry said...

kesengalan melanda..>:)>:)

akugunakanta said...

dah agak dah....